Plattegrond

San Remo, Italie

 

 

Andere steden


Grotere kaart weergeven

Het toeristische gedeelte van de stad bevindt zich tussen de Middellandse Zee in het zuiden en de eerste echte heuvels in het noorden, waar de trein onder door rijdt. Het leuke is dat de drie belangrijkste trekpleisters - het oude centrum met historische gebouwen, de jachthaven en het strand - allen op loopafstand van elkaar liggen in een denkbeeldige vorm die lijkt op een driehoek. Dit maakt het makkelijk om je binnen het stadje te verplaatsen.

De meest populaire hotels liggen aan de boulevard langs de zee - Lungomare delle Nazioni - of vlakbij de Via Roma - de belangrijkste straat van de stad. Wat de aantrekkelijkheid van deze accomodaties verder vergoot is het feit dat ze in de eerder genoemde driehoek liggen van de belangrijkste spots. Het oude historische centrum ligt op nauwelijks 500 meter, het strand en de jachthaven liggen vrijwel in het zichtsvlak.

La Pigna is het oude centrum - in het Italiaans ook wel La Pigna o Cittą Vecchia genoemd. In dit gedeelte van de binnenstad zijn veel karakteristieke straatjes en prachtige historische gebouwen te vinden. Hier zul je het echte gevoel van de stad kunnen ontdekken. Daarbij komen nog eens de vele gezellige winkeltjes, boektiekjes en horeca die zorgen voor een prachtige tijd. De makkelijkste weg die je kunt nemen om er te komen (vanaf de boulevard) is via de Via Roma naar de Via Fernaldi te lopen. Deze straat gaat over in het Piazza Eroi Sanremesi die je oversteekt. Hierna kom je uit op de Via Francia welke je in oostelijke richting in loopt. Hierna loop je vanzelf het oude centrum (La Pigna) tegemoet.

Op ongeveer 800 meter ten zuidoosten van La Pigna ligt de jachthaven. In de zomer is dit een prachtige plek om enige tijd te vertoeven. Aan de promenade is zijn vele horeca gelegenheden waar je heerlijk kunt genieten van de prachtige boten en de zon. Vanaf de Via Roma is het makkelijk te bereiken door de zijstraat Via Vicenzo Gioberti in de lopen. Aan het einde van de straat zie je de haven al liggen en kun je er voor kiezen om plaats te nemen op een van de terrassen. Maar de optie om door te lopen en de Molo Sud in te gaan is ook de moeite waard. Hiermee loop je de jachthaven in en krijg je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.