Bezienswaardigheden

San Remo, Italie

 

 

Andere steden

bezienswaardigheden van San Remo
De oude binnenstad (La Pigna) of Citta Vecchia in het Italiaans. Bron: Fabrice Terrasson @ Flickr cc

La Pigna
De oude binnenstad - of Citta Vecchia in het Italiaans - is een van de meest attractieve elementen van de stad. Kenmerkend zijn de Middeleeuwse vestingwerken en de vele smalle straatjes. De vestingwerken dateren uit de 16e eeuw met als doel het verdedigen van de nederzetting tegen aanvallen van voornamelijk piraten. Voor de toeristen die graag het echte gevoel willen ervaren: La Pigna start vanaf de St. Stefans poort, die in de 14e eeuw werd gebouwd. Het vormt een symbolische verbinding tussen de klassieke en moderne stad.

Het oude dorpje, dat nu dus deel uitmaakt van de stad Sanremo, ligt tegen de heuvels aangebouwd. Hierdoor er vele steegjes zijn met trappen om de hoogteverschillen te overbruggen. De vele overdekte galerijen, binnenplaatsen, bogen, fonteinen en de eerder genoemde trappen liggen allemaal in een soort van ringen, allen op hun eigen hoogte niveau.

In het oude centrum zijn een aantal bijzondere zaken te zien. Zo kunt u heerlijk genieten van de vele horeca-gelegenheden op het Piazzetta dei Dolori of de kruisgewelven van de Rivolte di San Sebastiano aanschouwen. Andere belangrijke historische gebouwen zijn Chiesa di San Giuseppe (uit de 17e eeuw), Capitolo Romolo, La chiesa di Santa Brigida, L'Oratorio di San Costanzo, Madonna della Costa, La cattedrale di San Siro en de Torre della Ciapèla.

De stranden
Rondom het stadje aan de Bleomenriviera liggen drie stranden. Hieronder een overzicht, gerankschikt van klein naar groot.

Arenella
Dit is het meest oostlijke strand. Het ligt aan de nieuwe haven en is het minst bezet met ligstoelen van de drie. Men heeft liever niet dat er op het hele strand balspellen worden gespeeld, mede door de geringe omvang (slechts 300 meter lang). Wel is er een speciaal beachvolleybalveld uitgezet waar op gespeeld mag worden. Daarnaast beschikt het over kleedkamers, toiletten en douches. Ook een snackbar en andere horeca gelegenheden zijn niet ver.

Baia Greca
Het tweede strand is verdeeld in een aantal stukken, onderscheiden door rotsige stroken. Hierop zijn geen ligbedden of andere zaken geplaatst, in tegenstelling tot de zandgebieden er tussenin. Op diverse plaatsen zijn op dit strand strandwachten aanwezig. De faciliteiten zijn goed te noemen met kleedruimtes, douches, dagelijkse schoonmaak en horeca gelegenheden op loopafstand.

Lungomare delle Nazioni
Met een lengte van ruim twee kilometer is dit het grootste strand. Hierdoor is het ook verdeeld in een aantal kleinere zones, maar dezen zijn niet duidelijk doorgevoerd. De faciliteiten zijn goed te noemen in alle zones, met douches, toiletruimtes en kleedkamers. Ook zijn er diverse restaurants.